Steun ons en help Nederland vooruit

Mariël de Vries

Raadslid/Fractievoorzitter

55 jaar

Oosterhout(Gld)

Met veel plezier woon ik sinds 1992 in Overbetuwe, eerst in het gastvrije Elst en sinds 2010 in het prachtige Oosterhout met mijn man, drie kinderen en een hond. Mijn man komt uit Den Haag en ik uit Brabant. Grappend zeggen we dat we hier bewust op ‘neutraal’ terrein zijn komen wonen. Overbetuwe (toen nog Elst) voelde meteen goed aan voor ons beiden. Gastvrij, veel voorzieningen, vooral voor een gezin met kleine kinderen, en prettige mensen om ons heen.

Ik heb 10 jaar gewerkt bij een woningcorporatie en 10 jaar bij een gemeente als adviseur van het managementteam en als teamleider.  Daarnaast ben ik vanaf de oprichting van de hockeyclub in Overbetuwe (HCOB) in 2007 actief als vrijwilliger en vanaf 2010 in het bestuur. In 2012 ben ik gestopt met werken in loondienst om meer tijd te hebben voor mijn gezin, vrijwilligerswerk en vele hobby’s. Nu verzorg ik regelmatig audits bij gemeenten, omdat ik het leuk vind om ‘in de keuken van een ander te kijken’ en ervan te leren. En passant blijf ik zo ook nog bij op mijn vakgebied.

Natuurlijk ben ik als inwoner van Overbetuwe, door mijn werkervaring en door mijn vrijwilligerswerk bij een vereniging kritisch op onze gemeente. Ik vind dat ze het goed doet, laat ik dat voorop stellen. En vanzelfsprekend vind ik dat het op sommige onderdelen beter kan. Omdat mijn ‘handen gingen jeuken’ heb ik me gemeld als lid van D66. De eerste kennismaking met D66 was warm en hartelijk, een feest van herkenning: reden voor mij om actief lid te worden.

Na het samengaan van D66 Lingewaard  met D66 Overbetuwe heb ik mij taak als afdelingsvoorzitter van D66 Overbetuwe neergelegd om mij politiek actief in te zetten.

 

Meer van Mariël de Vries