Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 29 december 2010

Skeelerbaan Park Lingezegen stap verder

ELST – Het voorstel van wielertoer- en schaatsclub Driel om bij Park Lingezegen een skeelerbaan aan te leggen, wordt verder uitgewerkt. De gemeenten Overbetuwe en Arnhem zijn akkoord over een dergelijke sportvoorziening in de buurt van de wijk Schuytgraaf. Arnhem draagt een groot deel van de kosten, zegt Overbetuws wethouder Ruud Mooij.

Op aandringen van D66 had de gemeenteraad van Overbetuwe in september om een skeelerbaan gevraagd als compensatie van de bouw van woningen aan de zuidrand van Schuytgraaf. Die bouw stuitte heel lang op verzet in Overbetuwe omdat ze tegen de in het verleden gemaakte afspraken was. Overbetuwe wilde een groene overgang naar Park Lingezegen.

Er zijn verschillende locaties in beeld voor een skeelerbaan. Aanleg ervan naast de velden van voetbalvereniging Arnhemse Boys is een van de opties.

De Gelderlander, dinsdag 28 december 2010